• English
  • Română
  • Magyar

Serie de webinarii despre educația hibridă – să facem succesul vizibil


Tip rezultat: Educație deschisă / online / digitală – Resurse pentru Educația Deschisă (Open Education Resource)
Dezvoltat în perioada: 01.03.2021. – 30.06.2022.
Organizația lider: Casa Corpului Didactic „Apáczai Csere János”, Miercurea Ciuc, România
Media: Educație deschisă / online / digitală – Resurse pentru Educația Deschisă (OER)
Limbi: engleză, română, maghiară, estonă, finlandeză

O serie de webinarii despre educația hibridă a făcut vizibilă bunele practici și provocările actuale în învățământul hibrid și la distanță, bazat pe web, pentru un public larg de profesori și părți interesate din educație, oferind astfel oportunități de sprijin reciproc și învățare reciprocă.

Pe parcursul proiectului a avut loc o serie de 5 webinarii la datele de:

• 9 iunie 2021
• 4 noiembrie 2021
• 16 februarie 2022.
• 28 aprilie 2022.
• septembrie 2022
.

Fiecare partener de proiect a fost responsabil pentru realizarea și coordonarea unui webinar, inclusiv definirea subiectului, invitarea unui vorbitor principal și selecția prezentatorilor din rândul profesorilor practicanți.

Fiecare webinar a avut unul sau două subiecte principale, toate legate de aspectele identificate / descrise în IO1 (Cadru pentru educația hibridă), fără a le copia în întregime. Webinariile au făcut uz de resursele umane interne / de specialiștii partenerilor de proiect, dar au oferit, de asemenea, posibilități pentru a se prezenta / a se evidenția profesorilor / formatorilor / cercetătorilor din fiecare țară. În plus, cel puțin un furnizor de servicii/soluții tehnologice a fost invitat la fiecare dintre cele 5 webinarii.


Selecția vorbitorilor principali la webinarii:

Vorbitorii principali au fost invitați în funcție de subiectul fiecărui seminar (așa cum a fost definit la începutul fazei de planificare – luna 1 – și agreat de toți partenerii în timpul primei întâlniri transnaționale de proiect). În faza de planificare a proiectului, partenerii de proiect au sugerat următoarele subiecte și vorbitori principali:

  • Webinar 1 – găzduit de P4: Utilizarea învățării hibride pentru a face față incertitudinii condițiilor de predare în crizea Covid-19: tipuri de săli de clasă hibride, tehnologii utilizate, aranjarea activităților de învățare, metode și procedură. Vorbitor principal: Dr. Janika Leoste, profesor de robotică, inovator în educație cu experiență relevantă în învățarea hibridă, Universitatea din Tallinn;
  • Webinar 2 – găzduit de P1: Echipe de învățare și lucru în echipe co-creative în educația online și hibridă. Vorbitor principal: Kristóf Fenyvesi, Universitatea din Jyvaskyla, cercetător al STEAM, învățare trans-, multi- și interdisciplinară;
  • Webinar 3 – găzduit de P5: Educație STEAM cu metode inovatoare și instrumente digitale care sprijină educația hibridă. Vorbitor principal: Dr. Zsolt Lavicza, profesor la Universitatea Johannes Kepler;
  • Webinar 4 – găzduit de P2: Medii de învățare inovatoare, intensificarea participării elevilor în diverse medii de învățare. Vorbitor principal: Tiina Mäkelä, cercetător la Universitatea din Jyvaskyla;
  • Webinar 5 – găzduit de P3: Stare de bine a profesorilor, cooperarea între profesori, asumarea riscurilor, practici inovatoare. Vorbitor principal: Marja Kankaanranta, cercetător senior la Universitatea din Jyvaskyla, expert în portofolii digitale pentru profesori.

Împărtășește-ți experiența legată de învățarea combinată și/sau hibridă cu profesorii din toată Europa și contribuie la webinariile noastre!

Vrei să afli mai mult?

la newsletter-ul nostru!


comunității noastre Free-ED!